….. en ik dan?

Ergens in je leven, op een bepaald moment, kom je het tegen: EN IK DAN ?
Of een andere variatie hierop.

Tot mijn 43ste was ik volop in de running voor het zorgen van mijn voormalige partner en de kinderen. Om wat extra inkomen te krijgen had ik ook nog 3 dagen in de week 3 oppaskinderen. We stapten in MLM bedrijven om financieel een andere mogelijkheid te creëren voor het gezin.
Ja, het was druk en ik was constant bezig om alles in goede banen te leiden en dat lukte ook. Als ik terugkijk op die periode is het onmogelijk om te zien hoe ik het gedaan hebt, chapeau.

Ergens is het begonnen te wringen, noem het midlife crisis, maakt niet uit. Een stemmetje in mij begon zich iets af te vragen:
wie ben ik eigenlijk; wat wil ik; is het leven nog wel leuk voor mij?

Het Universum heeft geluisterd naar mij, want ik werd getrokken naar een lezing waar het verhaal verteld werd van Rupert de Vlinder.
Een rups die veranderde in een prachtige vlinder.

De symboliek werd doorgetrokken naar het dagelijkse leven en plotseling zag ik hoe ik mijn leven in dienst van mijn gezin stelde en daarbij mezelf voorbij liep, eigenlijk mezelf totaal niet in de gaten had.

Tranen liepen over mijn wangen en dat was het moment waarop ik zei: EN NU IK.

Van automatische piloot naar bewustwording
Ik realiseerde me dat dingen moesten veranderen, dat ik meer voor mezelf mocht gaan kiezen. Ik ging boeken lezen over spiritualiteit, ging workshops volgen om mezelf, mijn eigen ik, te ontdekken.

Langzamerhand ging ik groeien, mezelf ontplooien, dingen ontdekken in mezelf die ondergesneeuwd waren. Ook mijn omgeving ging het opmerken en eerlijk gezegd waren mijn voormalige partner en de kinderen er niet zo blij mee. Ik zette hun niet meer op de eerste plaats. Dingen die ik voorheen voor hun deed moesten ze opeens zelf gaan doen. Was het makkelijk, nee, maar ik heb doorgezet.
Uiteindelijk is mijn huwelijk stuk gelopen, ik was niet meer dezelfde als 20 jaar daarvoor. Ik ging door een hel, de toekomst die ik voor ons samen zag was er niet meer. Ik zag een diep gat voor mij.
Mijn eigenwaarde was ver gezakt: wie wil mij nu nog, een gescheiden vrouw van 44 met 3 kinderen.

Diep van binnen was er echter een stem die duidelijk zei: Ellen, het is goed; dit klopt voor jou. Die stem gaf mij kracht en dit was het volgende moment in mijn leven waar ik werkelijk moest kiezen voor mezelf. Ik heb bewust mezelf op de eerste plek gezet en mijn kinderen op de tweede plek. Ik durfde dit niet uit te spreken, omdat ik bang was voor de oordelen van anderen; want je kinderen zijn toch het belangrijkste….. toch?
Ik wist echter voor mezelf dat als het met mij goed gaat, het ook met de kinderen goed gaat.

Vanaf dat moment is mijn persoonlijke ontwikkeling in een snel tempo gegaan. Ik heb een baan gevonden waar ik financieel onafhankelijk werd van mijn voormalige partner. De dagen dat de kinderen bij hun vader waren gebruikte ik om onder de mensen te zijn, volgde ik workshops en trainingen. Ik was als een spons die alle nieuwe informatie op zoog. Ik ging naar dansavonden, ontmoette mensen die net zo nieuwsgierig als ik waren naar bewustwording en ook op zoek waren naar hun ware IK.

Als je om verandering vraagt, dan geeft het Universum die verandering; en het ziet er altijd anders uit dan je denkt.
Ik was de vraag voor verandering, ik stond – en sta nog steeds – open voor andere mogelijkheden.
Van rups ben ik uitgegroeid tot een prachtige vlinder en begeleid ik nu vrouwen en mannen die zichzelf ergens zijn kwijt geraakt, die op zoek zijn naar hun ware IK, naar kiezen voor zichzelf.

Het is een reis van jezelf wegcijferen naar thuiskomen bij jezelf.
Herken je dit en zoek je hulp bij jouw proces, dan weet je me te vinden.

Reacties zijn gesloten.