Achterlaten van losse draden

Gisteren heb ik een mail verzonden in mijn netwerk waarin ik iets citeer uit het boek ‘Australië op blote voeten’.

Een stukje daaruit gaat over verbintenissen en het achterlaten van losse draden.
Ik moet hieraan denken toen ik reageerde op een facebook post van iemand die net als ik uit Access Consciousness gestapt is omdat het niet meer goed voelde, het klopte niet meer.

Het voelde goed om even mijn eigen frustratie, pijn en teleurstelling te kunnen delen; tegelijk zie ik ook de de vele losse draden die er nog zijn in mij.

Hieronder volgt een deel uit mijn mail zodat je weet waar het om gaat.

“De schrijfster van het boek wordt uitgenodigd om met originele aboriginals mee te gaan op een voettocht van een aantal maanden, waarbij ze leert over hun gewoontes en manier van leven. Hun manier staat zo dicht bij hun eigen natuur en zo in tegenstelling waarmee wij in onze maatschappij opgegroeid zijn. Een aanrader om dit boek te lezen.

Een van de passages ging over verbintenissen en als je ooit bij een van de trainingen of workshops van Hans (mijn partner) en mij aanwezig bent geweest, dan weet je dat VERBINDING heel belangrijk is voor ons.
In het boek staat het volgende:

Alle ontmoetingen met anderen zijn ervaringen en alle ervaringen zijn verbintenissen voor eeuwig. Het Echte Volk  (zo noemt deze laatste groep van aboriginals zich) sluit de kring van elke ervaring. Wij laten geen losse draden hangen. Als je wegloopt met slechte gevoelens voor iemand anders in je hart en die kring wordt niet gesloten, zal het zich later in je leven herhalen. Je zult niet éénmaal lijden maar telkens en telkens weer, tot je het hebt begrepen.
Het is goed om te observeren, te leren en wijzer te worden van wat er is gebeurd. Het is goed om te danken, om te zegenen en dan in vrede weg te gaan.

Als ik dit reflecteer naar mijn eigen leven, dan zie ik inderdaad losse draden.
Niet uitgesproken gevoelens van boosheid, irritatie of onvrede, een ander veroordelen, niet open zijn. Maar ook de oordelen naar mezelf toe.
Nu ik hier bewust van ben kan ik de losse draden weghalen en de kring sluiten, zodat ik opnieuw mezelf kan verbinden met mijn diepste kern en met anderen”.

Ik zie dat ik nog veel oordelen naar Access heb en ik wil de kring sluiten. Werk aan de winkel 😉.
Ben dankbaar voor de tools die ik bij hun geleerd heb zodat ik deze kan inzetten om het op diverse energetische lagen los te laten en mezelf te bevrijden van de boosheid, onvrede en teleurstelling.

Sinds kort start ik iedere ochtend met het uitspreken van dankbaarheid voor de nog niet ontvangen gaven van de dag (ook een gewoonte van de aboriginals). Dit is een uitnodiging naar het Universum dat ik open sta om te ontvangen.
‘s Avonds in bed reflecteer ik de dag om te zien wat ik heb mogen ontvangen. Soms vinden we dingen heel gewoon, maar nu kijk ik met andere ogen en zie ik de gift die er in is.
Het maakt mij rijker.

Zo zie ik de post op facebook als een gift die ik mag ontvangen om me bewust te maken van wat er nog in mij leeft, zodat het geheeld mag worden.

Voel je vrij om te reageren op deze post. Stel jezelf wel de vraag of het bijdragend is om zo jouw losse draden los te kunnen laten en de kring te sluiten.

Verbindende groet,
Ellen

Reacties zijn gesloten.