Sodeju, wat was het mooi

Afgelopen weekend hebben Hans en ik een prachtig tantra weekend ervaren in Havelte.
Het was een weekend gevuld met workshops gegeven door de deelnemers

Aan het eind kregen we allemaal een envelop met een letter en mochten we in een enkel woord of zin aangeven wat het weekend voor ons was geweest.

Een deelnemer had de letter S toebedeeld gekregen en dit opgeschreven (zie afbeelding); hier zeg ik volmondig YES op.

Als ik aan mensen vertel dat ik een tantra weekend ga doen dan weet ik grotendeels al wat er omgaat in het hoofd van de ander: ‘Tantra? Dat gaat toch over seks’. Ik voel bij wijze van spreken de oordelen al. Misschien gebeurt dat ook al bij het lezen van de eerste alinea.

Wanneer zal men stoppen om op die manier over tantra te denken en gaan ervaren wat het werkelijk inhoudt.

De workshops die afgelopen weekend gegeven zijn, waren o.a. een verbindende dansavond, een 5 elementen massage, een structuur over contact en contactvol aanwezig zijn, geven en ontvangen, verbonden ademhaling, overgave, jezelf laten zien.
Is er seks aan te pas gekomen? NEE

Wat dan wel?
Verbinding, ontmoeten, bewustwording, delen, echt contact, genieten, ontvangen van respectvolle aanrakingen, openhartige gesprekken, een zachte knuffel, liefdevol samenzijn, veilige bedding, kwetsbaarheid, een lach en een traan, een warm bad van liefde en aandacht, aanwezig zijn in het hier en nu met wat er is, zachtheid, voelen wat jíj wilt, kiezen voor jezelf.

Dat is ook waar het in onze workshops over gaat.
Wij noemen onze workshop bewust ‘Verbindend Genieten’, niet omdat we ons voor tantra schamen, maar om nieuwe mensen niet af te schrikken en een ervaring te geven die meer voor ze kan betekenen.
Het gaat over jezelf, jouw leven op ieder moment, waar je ook maar bent.

We creëren een veilige bedding voor onze deelnemers om te ontspannen, genieten, te verbinden met zichzelf en anderen, bewustwording van het proces wat ontstaat door een bepaalde oefening. Is het altijd leuk en makkelijk? Zeker niet, maar als je er doorheen gaat dan ben je een rijker mens.
En zo voel ik me ook, een rijk mens, en dat deel ik graag met anderen.

Hans en ik ont-moeten je graag op onze avonden.

Verbindende groet,
Ellen

Reacties zijn gesloten.