Hoe kan ik met gemak een keuze maken?


Kiezen heeft in deze realiteit een zware energie, omdat men het lastig vindt om te kiezen, omdat men niet weet wat te kiezen, omdat men denkt geen keuze te hebben.
Wat als je altijd kan kiezen? Wat als kiezen niet moeilijk hoeft te zijn? Wat als kiezen deuren opent naar nieuwe mogelijkheden? Een keuze creëert bewustzijn, bewustzijn creëert geen keuze !!!

KIEZEN VANUIT BEPERKING

Het begint al vroeg dat kinderen geleerd wordt om te kiezen; “Wie kies je uit voor je verjaardagsfeestje? Wat wil je later worden? Welke opleiding kies je?”
De keuze die gemaakt wordt is eigenlijk een beperking, omdat er vaak maar enkele opties zijn waaruit gekozen kan worden.  Hoe zou het zijn wanneer je kan kiezen uit oneindige mogelijkheden? En hoe zou het zijn om te kunnen kiezen uit mogelijkheden waarvan je nu denkt dat ze onmogelijk zijn? Wat als kiezen niet iets definitiefs hoeft te zijn? Wat als je altijd een keuzemogelijkheid hebt?  Wat als er geen ‘goed’ of ‘fout’ zit aan een keuze?
Wat als iedere keuze die we maken alleen geldig is voor 10 secondes? Zouden we dan snel en met gemak andere keuzes kunnen maken? Probeer het eens, zomaar voor de gein: neem iets in gedachte wat je zou willen kiezen, bijvoorbeeld een vakantie in een warm land. Mooi…….. Kies nu iets anders ……………. en kies weer iets anders ………………. en weer iets anders ………………
Hoe voelt dat? Word je daar blij van? Geeft dat ruimte om te beseffen dat je altijd iets anders kan kiezen wanneer het je niet bevalt?

KIEZEN VANUIT BEWUSTZIJN

Over het algemeen wordt er gekozen vanuit het verstand. Maar eigenlijk is het verstand beperkt, het kan namelijk alleen maar datgene beseffen wat het ooit geleerd heeft, ooit ervaren heeft, ooit gezien heeft.
Hoe zou het zijn om te kiezen vanuit bewustzijn?
Ik hoor de vraag al: hoe kan ik kiezen vanuit bewustzijn? Goede vraag, dankjewel voor het stellen !!!
Stel dat je voor een keuze staat, bijvoorbeeld of je wel of niet naar een bepaalde workshop gaat. Vanuit je verstand ga je beredeneren, de voors en tegens tegenover elkaar afwegen, etc. Vanuit je bewustzijn stel je een vraag, bijvoorbeeld:
Hoe zal mijn leven zijn over 1 jaar, over 5 jaar, over 20 jaar, over 50 jaar als ik wel ga?
Hoe zal mijn leven zijn over 1 jaar, over 5 jaar, over 20 jaar, over 50 jaar als ik NIET ga?
Jouw lichaam geeft een reactie, het kan licht voelen (blij) of het kan zwaar voelen (contractie). Wanneer iets licht voelt dan is het kloppend voor jou, het is jouw waarheid; voelt het zwaar, dan is het niet de juiste tijd voor je.
Of het kan ook weerstand zijn. Dan stel je bijvoorbeeld de vraag: is dit weerstand (voelt het licht of zwaar)?
In mijn praktijk leer ik mijn cliënten dan om die weerstand los te laten zodat de energie verandert en er ruimte is om te kiezen.

KIEZEN CREËERT BEWUSTZIJN, BEWUSTZIJN CREËERT GEEN KEUZE

Kiezen creëert bewustzijn, bewustzijn creëert geen keuze. Pas wanneer je een keuze maakt, dan volgt bewustzijn. Kies vervolgens weer, en weer is er een nieuw bewustzijn. En zo kan je stap voor stap verder. Wat is er allemaal mogelijk wanneer je kiest vanuit bewustzijn?

Reacties zijn gesloten.