Access Consciousness® tools (gereedschappen)

ACCESS CONSCIOUSNESS® TOOLS (GEREEDSCHAPPEN)

1: LEEF VANUIT EEN VRAAG EN NIET VANUIT EEN CONCLUSIE OF OORDEEL. ALS JE LEEFT VANUIT VRAGEN IS ALLES MOGELIJK.

Hieronder staan een aantal vragen die je kunt stellen bij alle situaties waar je je in kan bevinden. Of het nu een goede situatie is of een nare situatie.
• Wat is er nog meer mogelijk?
• Hoe wordt het nog beter dan dit?
• Wat kan ik hier bijdragen?
• Welke keuzes heb ik hier?
• Hoe kan ik dit veranderen?
• Wat is er goed aan dit/mij… wat ik nu nog niet begrijp ?
• Wat is er voor nodig om dit te veranderen?

2: EEN LEUGEN VOELT ‘ZWAAR’ EN DE (JOUW) WAARHEID VOELT ‘LICHT’.

Als iemand je iets vertelt wat voor deze persoon waarheid is kan je binnen in jezelf voelen of het “goed voelt’ of niet. Als het niet jouw waarheid is dan voelt het ‘zwaar’ als het wel klopt met jou dan voelt het ‘licht’. Bijvoorbeeld: Als iemand je een voorstel doet waar deze persoon helemaal enthousiast over is, dan kan het voor jou echt ‘zwaar’ voelen. Dan is dit voorstel niet het juiste voor jou.

3: BEDENK BIJ ALLES WAT EEN ANDER ZEGT OF DOET DAT DIT EEN INTERESSANT GEZICHTSPUNT IS.

Als je je realiseert dat alles wat een ander zegt of doet altijd een interessant gezichtspunt is dan heb je dus geen reactie of weerstand. Jij bent dan de spreekwoordelijke steen in de rivier. Als je geen reactie of weerstand hebt dan levert je dat dus “rust’ op. Er kan dan geen strijd of ruzie of zelfs een woordenwisseling ontstaan. Je bent dan waarnemer. Hier volgt een leuk voorbeeld: Als iemand je uitscheldt met de woorden: “wat zie jij er paars uit zeg” dan zal jij altijd weten dat het maar een gezichtspunt is. Je hebt dan geen weerstand of reactie. Dus het is geen woordenwisseling waard omdat het iemands gezichtspunt betreft.

Dr Dain Heer geeft in onderstaande film uitleg over 'Interesting point of view'

4: WEET DAT 99,999999% VAN DE GEDACHTEN, GEVOELENS EN EMOTIES IN JOUW HOOFD EN LICHAAM NIET VAN JOU ZIJN.

Jij fungeert als een enorme satelietschotel en je vangt dit alles dus op. Vraag jezelf dus altijd af of dit (fysieke) gevoel, deze gedachte of emotie wel van jou is.  Van WIE of van WAT.. is dit? Is dit wel van mij? Is het van iemand of iets anders?  Voelt het licht dan is het niet van jou en kan je het terugsturen.

Bekijk hier de video 'Who Does This Belong To App'

5: ALLES VAN HET LEVEN KOMT ME TOE MET GEMAK, VREUGDE EN GLORIE®

Dit is de mantra van Access en wanneer je deze ‘s morgens en ‘s avonds tienmaal zegt veranderen er al dingen in je leven. Een mantra gaat erover dat je erkent dat je werkelijk een leven kan hebben van vreugde, gemak en glorie op ieder gebied. Het is een keuze die beschikbaar voor je is, alhoewel niemand jou ooit verteld heeft dat dit voor jou mogelijk is.
In deze mantra bevestig je wat er is en wat er voor jou werkelijk is. Het is anders dan een affirmatie; een affirmatie wordt gezegd om iets wat negatief is in je leven te overwinnen door iets positiefs. Een mantra gaat verder dan dat, omdat de gedachte er is dat er niets overwonnen hoeft te worden. Er is gewoon iets anders waarvoor je kan kiezen. Je kan leven vanuit dat er nog meer mogelijk is met gemak, vreugde en gemak.

In dit filmpje vertelt Gary Douglas, de oprichter van Access Consciousness®, over deze mantra

Ellen Gille
Average rating:  
 0 reviews

Reacties zijn gesloten.